„Otrava Trandafirilor”o pandemie in societatea romanesca

Spread the love

 Otrava cu miros de trandafir

      Inceput de toamna a anului 2021. Societatea romaneasca se sufoca sub asaltul a doua pandemii concomitente.Una, recenta, activa de nici 2 ani „Covid”, si una veche, de mai mult de 30 de ani „Trandafirii”. Despre „Covid” nu puteam invata prea multe in asa o scurta perioada,  dar despre” Trandafiri” am avut tot timpul sa ii studiem, sa ii analizam, sa ii izolam si sa ii anhilam inainte sa ajunga sa sufoce societatea romaneasca. Nu am facut-o si am platit si vom plati inca scump deceniile care vin.

       In 1989 cand primii muguri rasareau pe pamantul reavan in care speram noi ca am ingropat comunismul atroce, care ne controlase mai mult de o jumatate de veac, ne-au luat ochii culoarea rosu viu al trandafirului. Nu aveam cultura civica , nu intelegeam democratia, am udat si intretinut ceea ce credeam noi a fi salvarea Romaniei.Nu am realizat atunci si nici in anii care au urmat ca sub culoarea rosu stralucitor si forma unor trandafiri diafani avea sa se nasca cea mai otravitoare monstruozitate politica aproape imposibil de eradicat.

       De fapt se intrupase din cadavru Comunismului un mutant monstru care avea capacitateade camuflaj a cameleonului si un potential de multiplicare incredibil. „Otrava Trandafirului” s-a infipt adanc in toate structurile societatii romanesti si in aproape toate partidele care s-au perindat pe scena politica romaneasca.

       Sub semnul „Trandafirului” s-a nacut o noua casta sociala, „Politicianul”, care are legi special create, strict in favoarea lui si a familiei sale. Nu trebuie sa treaca printr-un sistem de educatie serios, caci va avea oricum diplomele pe care si le doreste, locul de munca ii va fi asigurat la fel ca si o pensie speciala care sa il aduca in randul celor mai bogati oameni, chiar daca societatera din preajma lui se zbate in saracie.

Efectele „Otravii Trandafirului”

     Privim in urma cu 30 de ani si incercam sa ne imaginam cum ar fi putut arata astazi Romania daca nu am fi hranit „Trandafirii”.Unde ar fi avut loc miliardele delapidate de „Mafia Trandafirului”? In autostrazi, aeropoarte, spitale, scoli, in investitii care sa creeze suficiente locuri de munca platite decent pentru a opri exodul populatiei tinere.

     „Otrava Trandafirului” a reusit sa anhileze orice sansa de dezvoltare a unei societati democratice sanatoase cu o clasa de mijloc puternica, cu o constiinta civica agera si cu incredere in institutiile statului. Cum ar mai putera populatia sa aiba incredere in aceste institutii cand toate in frunte cu Justitia duhnesc de acesta otrava.

      A plutit acesta otrava tot timpul deasupra si in interioul Cotroceniului, si realizam cu durere ca nici un locatar nu a scapat neinfectat.Cu cat mai mult timp locuieste acolo cu atat efectele otravei sunt mai vizibile si mai daunatoare intregii societati.

Raspandirea comunitara a „Otravii cu miros de trandafiri”.

     Raspandirea comunitara a acestei pandemii s-a facut cu usurinta, intr-un mediu foarte propice. A prins mai intai radacini in breasla care ar fi trebuit sa fie gardianul democratiei: presa. Pe un fond al unor indivizi usor coruptibil si pusi pe capatuiala in foarte putin timp, „Otrava Trandafirilor” a impregnat profund aceasta profesie si a redus considerabil sansa de insanatosire a societatii.

     O casta nascuta din aparatul opresiv al comunismului, a stiut sa tina marea parte a populatiei intr-un soi de incultura civica, fluturandu-le prin fata ochilor ceea ce li se cuvenea de drept, ca un fel de favoritism, oferit cu marinimie de ei, cei sub semnul trandafirului. A fost si inca este greu pentru romani sa inteleaga ca salariile,  pensiile si orice alt suport social este dreptul lor si trebuie sa le fie acordat. Nu a fost lasat romanul de rand sa inteleaga ca aceste drepturi vor creste constant si sanatos doar prin investitii si dezvoltare, nu prin indatorarea tarii.

    „Otrava Trandafirilor”, insa, a reusit sa ii tina subjugati prin inocularea in mintile bietilor romani a sloganurilor de genul” A furat, dar ne-a dat si noua ceva” ,”Toate partidele sunt la fel”; „Vestul dezvoltat ne fura resursele si identitatea nationala” etc. Au folosit un mod de a  ucide din fasa orice fel de speranta de schimbare in bine.

Mutanti cu comportament deviat.

    Cu timpul, aceasta otrava a aratat o putere adaptogena incredibila si astfel, incet trandafirii si-au schimbat culoarea dar otrava a ramas aceeasi, uneori chiar mai nociva. De la rosu la galben nu a fost decat un pas. Si ultimul transformare cameleonica a acestei otravi de la galben stins la galbenul stralucitor al aurului este probabil mutatia suprema spre un grad de nocivitate care ar putea lasa societatea romanesca  fara putere de insanatosire multe decenii de aici incolo.

    In acesta tranzitie societatea asista cu stupoare la creearea unor mutanti cu comportamente deviate, periculoase, foarte greu de controlat si anticipat. Aceste specimene, sunt un pericol chiar mai mare decat ai trandafirilor de la origini, de a raspandi o otrava mult mai letala pentru progresul democratic al Romaniei, mai ales daca indivizii fac parte din cei pe care ii credeam imuni.

Sansa Romaniei de eradicare a trandafirilor otravitori exista.

    Sansa Romaniei de eradicare a trandafirilor otravitori este inca destul de fragila dar exista. Depinde de societate, de tanara generatie daca vor intelege si vor decide cum isi doresc sa traiasca ei si copii lor.Daca acesta generatie va fertiliza acesta sansa, asa cum generatia noastra din greseala a fertilizat trandafirii otravitori, vor putea privi spre viitor cu speranta. Exita cateva idei importante care va trebui sa ii calauzeasca:

1.Puterea e in mainile lor si trebuie sa o foloseasca.

2.Nu toate partidele sunt grav afectate de „Otrava Trandafirilor”, alegeti-I pe cei mai putin infestati si folositi-i in interesul societatii.

3.Cand nu ai un tren direct pentru destinatia ta il iei pe cel ce te duce cel mai aporoape dar nu anulezi calatoria.

4.Cu cat un politician are mai multa experienta, cu atat este mai mare sansa de a fi infestat.

5.Oamenii noi din politica sunt la fel ca orice incepator, pot gresi,dar daca au intentii bune si greseala este doar din lipsa de experienta mizati pe acesti politicieni decat sa ii inlocuiti cu cei ce au aratat deja tot ce puteau arata.

6.Vestul nu ne fura resursele , daca unii hoti de-ai nostrii nu le vand. De fapt Uniunea Europeana finanteaza proiecte de promovare a specificului national si incurajeaza aceasta. Este insa datoria noastra sa o punem in practica, sa cumparam produse romanesti, sa ne dezvoltam ca natiune cu fonduri care ne sunt puse la dispozitie cu generozitate la fel ca oricarui alt stat.

       Tratamentul de eradicare, sta in constientizarea pericolului, constientizarea puterii fiecarui individ de a putea produce o schimbare prin votul sau.

        Folositi-va util dreptul de a vota pentru a scapa Romania de „Trandafirii otravitori” si a reda onoarea pierduta trandafirului!

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *