Romania si nevoia acuta de a-si schimba brandul de tara

Spread the love

GUNOIUL, BRAND DE TARA

Am preluat acest fragment de pe pagina de Facebook 

Nicolas Valentin Vartan

  si m-a impresionat prin puterea mesajului, dureros de adevarat:

„Gunoaie umane varsa gunoaie menajere pe scarile primariei, gunoaie politice instrumentalizeaza falsul protest pus la cale de gunoaiele jurnalismului romanesc, gunoie civice manipulate de gunoaiele PSD-iste. O lunga insiruire de gunoaie, Chiliman ( PNL)-Tudorache Diamante (PSD)-Burduja( PNL)!

Containere cu gunoi din lumea intreaga invadeaza, constant, portul Constanta. Incinerarea ilegala a gunoielor sufoca sute de mii de citadini, scurtandu-le durata vietii prin emisiile toxice cancerigene.

Apele si padurile, parcurile tarii sunt contaminate cu gunoi. Gunoiul la propriu si gunoiul moral a devenit brandul de tara al Romaniei.

Gunoi la toate nivelele societatii romanesti.”

From <https://www.facebook.com/nicolas.vartan.5>

Este un semnal de alarma si ar trebui ca fiecare dintre noi sa stam si sa cugetam ce ar trebui sa facem pentru ca societatea romaneasca sa iasa din acesta mizerie generalizata.

De ce am ajuns aici?

 Societatea noastra, inca nu reuseste sa inteleaga legile democratiei. Cei mai multi, isi formeaza opiniile strict in functie de ceea ce ecranele televizoarelor le insufla. Partidele politice,  marii beneficiari ai manipularilor sociale au inteles asta si le controleaza in totalitate in folosul unei burghezii politice instaurate la butoane din 1989, rotindu-se oarecum intr-un carusel cu locuri limitate. Si mai trist este ca la varful politicii romanesti in majoritatea partidelor au ajuns indivizi care monopolizeaza in totalitae puterea nelasand-le sansa celor mai tineri si mai energici sa incerce sa schimbe din mers clasa politica din tot spectru.

Vocile cu oarecare greutate din presa nu au nici ele vre-un interes sau chiar nu inteleg sa joace corect.S-a creat asa un cerc vicios, foarte greu de destructurat, dar nu imposibil!

Chemarea strabunilor pentru scoaterea Romaniei din gunoi sau datoria unei generatii.

Generatia jumatatii de secol 1900-1950, au dus doua razboaie mondiale si au intregit Romania. Despre generatia 1950-2000 putem spune ca au fost eroii supravietuirii in comunism si cei care au incercat sa elibereze Romania de un comunism bolnav prin Revolutia din 1989. Daca au reusit sau nu…..e inca discutabil. Nenorocirea Romaniei a fost ca nu ne-am putut atunci mobiliza ca societate din acelasi motiv „s-a mintit poporul, cu televizorul”. Atunci, ca si acum profitorii au pus mana pe putere printr-o mass media corupta care nu si-a inteles rostul intr-o societate democratica.

Strigatul de ajutor al Romaniei se indreapta acum spre generatia de dupa 2000. E timpul lor sa se implice. E timpul lor sa inteleaga ca pot avea tara pe care si-o doresc. E timpul lor sa construiasca un alt tip de societate. E datoria noastra a generatiilor mai vechi sa ne dezvoltam o altfel de cultura civica pentru a-i incuraja pe cei tineri sa se implice.

E meciul unei alte generatii si ne rugam lui Dumnezeu sa fie unul castigator.

Daca vrei cu adevarat poti! E datoria acestei noi generatii sa arate ca poate!

Daca poporul roman doreste cu adevarat o schimbare este strict in puterea lui sa o faca.

Conditia principala este implicarea noii generatii, in a face politica si a-si exercita dreptul de vot.In acest sens, cred ca trebuie mult mai mult insistat la toate nivelurile educationale pentru a crea o reponsabilitate civica.

Tarile cu democratii dezvoltate impun votul obligatoriu. Poate ca la prima revizuire a constitutiei, asta ar fi raspunsul pentru a produce o schimbare majora a tarii. Votul obligatoriu in general imbunatateste calitatea persoanelor alese. In cazul Romaniei, votul obligatoriu ar aduce in fata urnelor un procent mai mare din generatia tanara pentru a putea contrabalansa procentul celor cu o cultura democratica limitata, nu din vina lor ci din vina istoriei.

Generatie informatizata, este timpul sa iesiti din „cloud” si sa va asumati raspunrerea schimbarii brandului de tara!

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *