Sanatate si nutritie

Urzici, pentru creșterea imunității, îmbunătățirea sănătății.

Spread the love

Bun venit primăvara cu opțiunile de hrană sanatoasa,pentru creșterea imunității, îmbunătățirea sănătăți.


De-a lungul timpului, în dezvoltarea sa ca specie, omul a învățat să mănânce sănătos folosind plantele existente în fiecare sezon. Secole de-a randul, omul a folosit Urzici, pentru cresterea imunitatii, imbunatatirea sanatii.

Vine primăvara cu o mulțime de oferte din acest punct de vedere și fiecare dintre noi ar trebui să încerce să beneficieze de ele. Supermarketurile abundă în salate, ceapă verde, spanac, ridichi și multe alte legume.

Există însă și alte opțiuni, mai puțin vizibile în supermarketuri, care oferă o valoare nutritivă incredibilă pentru sănătatea organismului uman. Plantele sălbatice cresc din abundență în jurul caselor sau în păduri, sunt ușor de cules și de gătit, imediat pentru a păstra cât mai multe dintre calitățile nutritive.

Iată doar câteva: urzică, arpagic, păpădie, lăstari de papură, vârfuri de hamei, margarete, iar astăzi vorbim despre urzici.

Comori ale naturii,Urzici, pentru cresterea imunitatii si imbunatatirea sanatii . Versatilă. ca hrană, băutura, aliment si medicament.

Urzica, prezentă ca hrană, medicament, materie primă textilă în toate părțile globului.

Originara din Europa, urzica este acum prezenta peste tot datorita calitatilor sale nutritive si medicinale.

Planta perena cu sase subspecii diferite este acum prezenta peste tot in zonele locuite si are o istorie indelungata, fiind folosita de aproape toate popoarele.

Crește de la sfârșitul lunii februarie până la sfârșitul lunii octombrie pe terenuri umbrite și fertile din jurul caselor sau pădurilor.

Urzica a fost si este folosita ca hrană, medicament, materie primă textilă în toate părțile globului.

Beneficiile pentru sănătate ale urzicilor.


Urzica conține cantități semnificative de vitamine, minerale, antioxidanți și clorofilă care o fac un ajutor important în creșterea imunității, imbunatatirea sanatatii.

Efectul tonic general al urzicii asupra organismului uman este recunoscut la nivel internațional

Urzica tratează, de asemenea, diferite boli.

1. Urzica, ca și tinctura, este un remediu foarte vechi pentru alergii, inclusiv febra fânului.

2. Urzica este folosită în diferite părți ale globului pentru tratarea durerii și inflamațiilor artritei.

Germanii cred că urzica poate inhiba cascada inflamației în artrita reumatoidă.

3. Eczemele si alte probleme dermatologice pot fi vindecate folosind tinctura de urzica interna si externa.

4. Anemia a fost tratata din cele mai vechi timpuri cu urzici care au un continut mare de fier.

5. Urzica sub forma de ceai sau infuzie stimuleaza circulatia sangelui.

6.Ceaiul de urzica este indicat pacientilor care sufera de insuficienta cardiaca

7.Consumul de urzici stimulează producția de azot care ajută la dilatarea vaselor de sânge și astfel normalizează tensiunea arterială

8. Problemele ginecologice precum crampele menstruale și sângerările abundente sunt remediate prin tratamente cu urzici

9. Urzica are efecte benefice si in bolile respiratorii precum astmul si bronsita

10. Ceaiul de urzica, infuzia si tinctura ajuta in cazurile de marire a splinei si probleme ale sistemului limfatic.

11. Urzica ajută la trecerea acidului uric din țesuturi în sânge, ajutând astfel la eliminarea acestuia și ajută la tratarea bolilor de rinichi, prostată și vezică urinară.

12. Urzica este un bun antiinflamator al sistemului digestiv si lupta impotriva viermilor intestinali.

Urzicile ca aliment

Putem beneficia si de urzici, pentru creșterea imunității, îmbunătățirea sănătății.   prin introducerea lor in alimentatie ca parte a unui meniu echilibrat, ieftin si accesibil tuturor. 

Comori ale naturii,Urzici, pentru cresterea imunitatii si imbunatatirea sanatii . Versatilă. ca hrană, băutura, aliment si medicament.


În ceea ce privește valoarea nutritivă, 100 de grame de urzici conțin:

Acid folic – 14 mcg

Calorii – 42 kcal

Vitamina A – 2011 UI

Vitamina B – 0,103 mg

Vitamina K – 498,6 mcg

Fibre – 6,9 g

Calciu – 481 mg

Fier – 1,64 mg

Magneziu – 57 mg

Fosfor – 71 mg

Zinc – 0,34 mg

Potasiu – 334 mg

Proteine ​​- 2,71 mg

<https://www.mega-image.ro/inspiratie/idei-pentru-tine/cum-prepari-urzicile-si-beneficii>


Cu excepția salatelor crude, urzicile pot fi gătite în diferite moduri de la supe, feluri principale și chiar deserturi.

Intr-un articol anterior am prezentat cateva feluri neobisnuite de a gati urzicile

În general, urzicile uscate și fierte pot fi consumate fără efecte secundare. Trebuie avută mai multă grijă atunci când utilizați urzici crude deoarece acestea pot provoca reacții alergice la unele persoane. Nu este recomandat femeilor insarcinate, să consume cantități mari de urzici.

De retinut

Urzica este o comoara a naturii care, folosita judicios, poate mentine sanatatea, poate creste imunitatea, și poate ajuta în tratamentul anumitor boli. O plantă versatilă care poate fi folosită ca hrană, băutură sau medicament este disponibilă tuturor.
Consultați întotdeauna medicul înainte de a utiliza remedii naturiste




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *