Sanatate si nutritie

NU LĂSA GANDURILE NEGATIVE SA ITI DAUNEZE SANATATII

Spread the love
Ai observat vreodată cum un gând negativ despre ceva duce la altul și altul și altul? Ca de exemplu, nu auzi alarma si dormi prea mult. Imediat, începe. „Oh, la naiba, voi întârzia!” Apoi începe atacul: „Nu voi avea timp pentru micul dejun, cu atât mai puțin pentru orice exercițiu, așa că s-a dus planul meu de fitness. Voi pierde autobuzul sau va fi atât de mult trafic chiar voi intarzia. Am pus benzină în mașină? Pun pariu că am uitat. Oh, acum nu pot ajunge la bancomat și nu voi avea bani gheață pe mine!” Și ritmul continuă.
Acum, aceast incident ar putea fi considerat fără sens, daca va  trece in cursul zilei, dar exista totusi o problema. Creierul tău te ia foarte în serios. Când te adancesti in gânduri negative în mod repetat, creierul dumneavoastră răspunde cu ceva ce nimeni nu-și dorește: declin cognitiv – adesea cu o creștere a tipurilor de proteine ​​care duc la Alzheimer. Asta nu e de dorit.

Invata sa iti triezi gandurile


Suntem incredibili de selectivi în privința alimentelor pe care le consumam, a hainelor pe care le purtăm și a filmelor pe care le urmărim. Și acestea sunt doar câteva dintre aspectele vieții noastre în care suntem pretențioși, pretențioși, pretențioși. Cu toate acestea, când vine vorba de gândurile noastre, care ne reglează sincer bunăstarea fizică, mentală și emoțională, suntem total neglijenti. Nu există aproape nici o selectie. Permitem oricărui gând întâmplător să înflorească în mintea noastră, fara să incercam sa recunoaștem cât de important este să alegem gandurile asupra carora e benefic sa zabovim.

„Dar nu pot monitoriza fiecare gând care îmi trece prin minte”, o sa spui. Desigur că nu. Ar fi imposibil, chiar foarte enervant. Din fericire, nu gândurile ocazionale contează, ci gândurile noastre repetitive. Gândurile carora le permitem să crească și să se înmulțească atunci când, cu doar puțină atenție, ne-am putea muta cu ușurință concentrarea către un gând mai constructiv.

De exemplu, ai dormit prea mult. Nu este sfârșitul lumii. Este un momentu să setați alarma sa sune pentru mai mult timp si mai tare, astfel încât să o auziți. Este posibil să fii nevoit să renunți la micul dejun obișnuit și la rutina de exerciții fizice pentru a nu întârzia la serviciu, dar probabil că poți lua o cafea rapidă și o gustare în timp ce ieși pe uşă.

Important este să vă concentrați asupra a ceea ce ar putea funcționa în această situație, mai degrabă decât să vă opriți asupra tuturor lucrurilor care ar putea continua să meargă prost si sa va strice buna dispozitie, cu efecte asupra sanatatii pe termen lung.

Urmati un exemplu bun

CogniFit - For Success Choose Your Brain
Sa ne uitam la Louise Kobs, de exemplu. Ea s-a retras în cele din urmă din iubita ei slujbă ca gardian la 91 de ani. A ajutat generații de copii să treacă drumul în siguranță timp de peste 40 de ani, s-a alăturat departamentului de poliție din New York, Nassau County, la 50 de ani. Până atunci fusese mama si casnica.
Louise nu lipsea nicio zi de lucru. Acum, cu siguranță, au fost si zile în care ploua, zile în care Louise se simțea obosita, uneori racita, zile în care ar fi preferat să stea acasă. Dar Louise nu a lăsat nimic din toate astea să-i slăbească entuziasmul pentru meseria ei. Zi de zi, în toți acești ani, Louise a găsit o modalitate de a înlătura orice gânduri negative despre cum ar putea fi ziua ei, pentru a continua cu atâta plăcere atât de mult timp - și să ajunga plina de viata, sănătoasă și fericită la 91 de ani.


Lasă-o pe Louise să fie o inspirație pentru tine. Nu permite gândurilor negative să-ti preia gândirea. Aceasta nu este o sugestie să iti îngropi capul în nisip și să pretinzi că totul este bine dacă nu este. Dacă există o problemă de rezolvat, rezolvă-o. Dacă ai nevoie de ajutor cu ceva, cereți-l. Dar cel mai important, desprinde-te cat de repede posibil de ceea ce este un gand negativ, 
distructiv.


Mi-o pot imagina pe Louise spunându-și: „Plouă? OK, pentru asta este o haină de ploaie”, în loc de „Plouă? Oh, ce zi îngrozitoare va fi aceasta.” A avea o atitudine plină de speranță și încredere este invariabil mai bine pentru sănătatea ta, creierul și fericirea ta generală.Articol preluat din: https://sixtyandme.com/ scris de: NOELLE NELSON JULY 03, 2023 LIFESTYLE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *